mandag, oktober 09, 2006

hvor lenge vil jeg vokse?

obrigada senhor, pq tu estava comigo nesse fim de semana tb...

Det er noe veldig spesielt med 9-13 åringer. I hele helgen har jeg prøvd å proppet inn i dem at det gjelder ikke å være kul i denne verden, det gjelder å bøye seg ned å være en tjener, slik som Jesus. Likevel tviler jeg på at mine andakter kan gjøre noe med at det alltid vil være en jentegjeng som skal være de kuleste, som alle de andre gjerne vil henge med, som guttene elsker å gi klemmer til å bryte fløyloven og springe inn til de om natta. Det vil alltid være et par pene jenter, med sminke og miniskjørt og et lager med til dels frekke, morsomme kommentarer som gjør dem til leirens kuleste.

Det er så rart å se på...for jeg vet at jeg var akkurat lik selv. Jeg husker gjengene, kranglene, baksnakkingen, umuligheten med å være på en leir uten at noen måtte bytte rom fordi de ble uvenner...osv..osv...

Men heldigvis er det en periode i livet som passerer, det har den i alle fall gjordt for meg...og mens det i den tiden var et mål som stod for øynene for mange av oss, ser jeg nå tilbake på det hele som utrolig teit. Alt jeg gjorde for å prøve å være kul, synes jeg nå bare er teit, og det er jeg sikkert på at læreren min, mor og far og andre voksne synes også. Kanskje til og med litt søtt...

Jeg har vokst. Føler meg gammel når dagens barn ikke har hørt om spice girls og føler meg selv fullvoksen. Men jeg er bare 10 år eldre enn dem. Lurer på hva de eldre tenker om mine idealistiske tanker? Rister de på hodet og ler litt av meg, og tenker med seg selv, jaja, hun vokser det nok av seg hun også.

Håper vel egentlig at det er litt sånn..at 30 år med livserfaring vil bety mye, mye mer enn de 10 ungdomsåra mine, selv om disse årene vel er de årene vi vokser mest på, så håper jeg at jeg alltid vil lære, alltid vil vokse, og alltid komme nærmere Gud.

Og at jeg om 10 år kan se tilbake med et like stort framskritt i mitt liv og min tro som har skjedd de siste 10 åra...

og nei...20-års talen kommer ikke før til jul...

Ingen kommentarer: